У нашој школи обележена је недеља спонтане љубазности у периоду од 19. до 23. фебруара када су ученици били укључени у реализацију различитих активности.
1.дан: Ученици одељења М32, за време часа физичког васпитања са својом наставницом Тамаром Минић, учествовали су у волонтерској акцији чишћења терена и шумице у школском дворишту.
2.дан: Писање захвалница наставницима, особљу школе или пријатељима како би им се изразила захвалност и подршка. Ученици одељења М31 изразили су захвалност помоћним радницама тако што су направили постер за њих, а ученици одељења М22 изразили су захвалност наставницима и директорки, такође направивши постер. Активности је организовала наставница машинске групе предмета Радица Пешић-Милошевић.
3.дан: Ученици одељења М22 писали су поруке љубазности и комплимената и делили писане поруке једни другима како би им улепшали дан и подигли расположење. Активност је била у организацији наставнице енглеског језика Милке Митровић.
4.дан: Ученици одељења М32 имали су радионицу на тему љубазности и емпатије са наставницом машинске групе предмета Драганом Панић и као продукт рада поред усвојеног знања направили су и постер на дату тему.
5.дан: Ширење свести о љубазности – ученици одељења М12 имали су радионицу на тему љубазности са педагогом школе Тањом Стојковић и направили постер лепих речи, а ученици одељења М21 написали су поруке на тему спонтане љубазности и направили постер. Организатор активности била је наставница енглеског језика Милка Митровић.
Сви израђени постери красе зидове наше школе. Похвала за све ученике и наставнике који су учествовали у активностима.